יום האישה הבינלאומי 2015

מצפה כוכבות – הוקרה לדוקטורנטיות

15 אפריל 2015

יום האישה הבינלאומי 2015, נחגג בסימן הוקרה ל- 1,232 הדוקטורנטיות באוניברסיטת תל אביב, המהוות 58% מהסטודנטים לתואר השלישי.

האירוע נפתח בדבריה של פרופ' רחל ארהרד, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית, ובהמשך, נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, והמדענית הראשית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל פרופ' נורית ירמיה – נשאו דברים. (מידע נוסף>>)

חלקו המרכזי של הארוע הוקדש לרצף של הרצאות קצרצרות בנות 4 דקות בלבד שהועברו על ידי 13 דוקטורנטיות מובילות בתחומן בנושאי תחומי המחקר שלהן.

הרצאות הדוקטורנטיות: (לצפייה בכל ההרצאות>>)

• יעל שטוירמןמהפקולטה למדעי החיים, המחלקה לאימונולוגיה וחקר התא.

• ליה אנגל, מהפקולטה להנדסה, המחלקה למדע והנדסה של חומרים.

• סיון בלסלב, מהפקולטה למדעי הרוח, בית הספר להיסטוריה ומרכז אליאנס ללימודים איראניים.

• רותי קירו, מהפקולטה לרפואה, המחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית.

• רבקה ברוטמהפקולטה למשפטים, מרכז צבי מיתר ללימודי משפט מתקדמים.

בנוסף לאירוע המרכזי התקיימו פגישות בין דקאני הפקולטות לדוקטורנטיות. הפקולטות השונות ארגנו ארוחת בוקר/צהריים עם דקאן הפקולטה והחוקרות הצעירות. המפגשים יצרו חוויה בלתי מתווכת לכלל המשתתפות והתקיים מרחב שיח אישי ואקדמי.

כמו כן, במהלך השבוע בו נחגג יום האשה הוקרנו, על גבי מסכי האוניברסיטה בכל רחבי הקמפוס, פרופילים של  כ-40  דוקטורנטיות מובילות מ - 9 הפקולטות ו - 4 בתי הספר באוניברסיטה. לכל חוקרת סיפור אישי וייחודי אשר הביא אותה לחקור במסגרת הדוקטורט סוגייה בתחום מסויים. סיפוריהן האישיים של אותן חוקרות פורצות דרך, המהוות מודל והשראה לחוקרות צעירות בראשית דרכן, מצויים באתר האוניברסיטה