טקס יום האישה הבינלאומי 2014

טקס יום האישה הבינלאומי 2014 - הוקרה למדעניות מובילות מאוניברסיטת תל-אביב

10 מרץ 2014
טקס יום האישה הבינלאומי 2014

בתאריך ה- 3  במרץ 2014 התקיים בבניין הפקולטה למשפטים טקס לציון יום האישה הבינלאומי. האירוע, אשר אורגן על ידי יועצת הנשיא להוגנות מגדרית, פרופ' רחל ארהרד וציוותה, נערך במעמד נשיא האוניברסיטה, הפרופ' יוסף קלפטר. השנה נערך הטקס בסימן מדעניות מצטיינות מאוניברסיטת תל-אביב והוקדש כולו להוקרה למדעניות מובילות, פורצות דרך וזוכות בפרסים מהשנה החולפת.

הטקס נפתח בקטע מוזיקלי אותו ניגנה הצ'לנית לורה קגלס, סטודנטית מצטיינת לתואר שני מבית הספר למוזיקה. נשיא האוניברסיטה נשא את דברי הפתיחה ולאחריו תיארה יועצת הנשיא לקידום נשים, פרופ' רחל ארהרד, את תחומי הפעילות המרכזיים של משרדה ואשר נוגעים להתערבויות ברמת הפרט וקידום הסטודנטית הבודדת, דרך הובלת שינויים מוסדיים ברמת האוניברסיטה ועד לקשרים בינלאומיים עם אוניברסיטאות מובילות בחו"ל והובלת שינויים בקרב קובעי המדיניות בישראל.

בתום הדברים, העניק נשיא האוניברסיטה את "אות המחויבות לקידום נשים" לגב' דורית פרפרה, אשר מסיימת בימים אלה את לימודי הדוקטורט בנוירו-ביולוגיה בפקולטה לרפואה ואשר פעלה השנה רבות לקידום דוקטורנטיות צעירות במסגרת סדנאות קריירה שיועדו עבורן, ודנה עימן בנוגע לאפשרות לצאת ללימודי פוסט דוקטורט בחו"ל.

בהמשך, ציינה פרופ' ארהרד 12 חוקרות מצטיינות אשר זכו בפרסים על עבודתן המחקרית בשנת תשע"ג. החוקרות, כולן מובילות בעולם בתחומן, מהוות מודל לחיקוי עבור חוקרות צעירות וככאלה, הוצגו "עצות" מפיהן אודות השילוב של קריירה כמדענית מובילה תוך מימוש חיי משפחה עשירים.

בהמשך הטקס, הוצג מסלול קריירה אקדמי במבט התפתחותי. במסגרת חלק זה, עלו לבמה נשים בשלבים שונים של המסלול הלימודי באוניברסיטה: תלמידה מצטיינת מנוער שוחר מדע; סטודנטית מצטיינת במסלול ישיר לתואר שני; ושתי דוקטורנטיות מצטיינות לקראת סיום לימודי התואר השלישי. כולן סיפרו אודות שאיפותיהן העתידיות והיכן הן רואות עצמן בעוד עשר שנים.

האירוע נחתם בהרצאותיהן של שתי מדעניות מצטיינות, זוכות פרסים ומענקי מחקר מהגבוהים באוניברסיטה. האחת היא פרופ' אילנה גוזס, חוקרת במחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם ולביוכימיה בפקולטה לרפואה, שהרצתה על מחקרה פורץ הדרך בתחום הטיפול במחלות הפוגעות במערכת העצבים. השניה, פרופ' נורית גוטמן, ראש החוג לתקשורת בפקולטה למדעי החברה, אשר הציגה את מחקריה העוסקים בקידום נושאים חברתיים ובריאותיים בערוצי המדיה השונים.