תקופת לידה והורות לסגל הבכיר
אוניברסיטת תל אביב מחויבות לשוויון מגדרי, ושואפת להוות מקום עבודה המאפשר שילוב מיטבי בין התפתחות מקצועית וחיי משפחה. כידוע, קיים פער בייצוג נשים וגברים בקרב חברי/ות הסגל האקדמי (במיוחד בדרגות בכירות), בין היתר בגלל קשיים שנשים חוות בתקופה בה הן מקימות משפחה ובד בבד בונות קריירה אקדמית.
חברות וחברי סגל אקדמי בכיר עוסקים/ות באופן אינטנסיבי במחקר, לצד מילוי חובות הוראה ומטלות אקדמיות ומנהליות שונות. לעיתים קרובות פעילות זו מתקיימת לצד אירועי חיים שונים, שהמרכזי בהם הוא הורות. ההורות כוללת מצבים של הריון (או טיפולים המתקיימים במטרה להרות), לידה (או אימוץ) של תינוק/ת, טיפול ביילודים ולאחר מכן בילדים קטנים. חלק ממטלות חברות וחברי סגל אקדמי, ובראשן הוראה, מתקיימות במסגרת לוח זמנים קשיח, בהתאם ללוח השנה האקדמי. מטבע הדברים, לעיתים קרובות הלידה אינה מתרחשת בתזמון החופף ללוח השנה האקדמי, ויש צורך לבצע התאמות בין המחויבויות האקדמיות להורות.
ההוראות הכלולות במסמך המצורף נועדו לתת מענה לחלק מהאתגרים הכרוכים בהמשך העיסוק במחקר והוראה תוך כדי מצבים של הורות, וההקלות הכלולות בו מכירות באתגרים הכרוכים בכך. עיקרו של המסמך עוסק בהקלה בנטל הוראה, וזאת מתוך הבנה שיש צורך לפנות זמן להמשך מחקר שוטף של חברות סגל היוצאות לחופשת לידה.
כמעסיקה, כפופה אוניברסיטת תל אביב לכל הוראות הדין הישראלי העוסקות בזכויות הנגזרות ממצבים של הורות. לפיכך מצאנו לנכון במסמך זה להבהיר את מצב הדברים בכל הקשור לזכויות של חברות וחברי סגל על רקע אירועי הורות, ראשית – על פי הדין הקיים. כמו כן מוצע במסמך זה לאמץ מדיניות מוסדית המשקפת את עמדתה של אוניברסיטת תל אביב המכירה באתגרים הנובעים משילוב של הוראה ומחקר עם אירועי הורות וגידול ילדים קטנים, תוך קידום מדיניות אשר תאפשר שילוב מיטבי של משימות חיים אלו.
לצפייה במסמך המלא>>